Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yoga: Een wondermiddel voor veel klachten?

Yoga is goed voor onnoemelijk veel dingen.

Zoveel dat je je bijna niet voor kunt stellen dat het allemaal waar is. Toch zijn de ‘real life’ verhalen en ervaringen zo overtuigend dat je bijna niet anders kunt dan geloven in de kracht van yoga. Lees hier het verhaal van Natasha Amensz.

“Wie heeft er niet van gehoord, yoga, iedereen kent wel íemand die zich volledig heeft gevonden in yoga. Je weet dan ook meteen; het is een leefstijl, geen sport die je even een paar keer in de week beoefend. En eerlijk is eerlijk, die mensen zien er ook altijd super fit en gezond uit…

Ik heb al jarenlang zware rugklachten, armklachten, en nekklachten. Maar je neerleggen bij chronische pijn en medicatie is nog wel een dingetje… Dus ga je op zoek naar alternatieve behandelingen. Toen ik van mijn fysiotherapeut dan ook het advies kreeg om in plaats van de oefeningen op apparaten in de sportschool, toch eens een yogales te volgen, was ik dan ook meer dan bereid om dit eens te proberen. Yoga schijnt namelijk op veel kwalen een positieve uitwerking te hebben: burnout, hoge bloeddruk, spijsvertering, noem maar op.
Na die dag heb ik vrijwel nooit meer een les gemist… In het begin had ik er een hard hoofd in, en voelde me ook behoorlijk ongemakkelijk. Met één voet in mijn lies opgetrokken proberen te blijven staan… Ja, 2 seconden. Maar niemand lachte, ik hoorde om me heen vooral opbeurend reacties als: ‘dat lukt je vanzelf!’

En inderdaad, inmiddels kan ik wel méér dan dat… Maar dat is niet het enige effect dat ik in dat jaar merkte! Ik merkte dat mijn hele stressniveau omlaag ging, waardoor ik me beter kon ontspannen – wat de spierspanning en pijnklachten weer verminderde. Ik werd flexibeler en had tegelijk meer kracht. Maar misschien nog wel belangrijker, yoga gaf me mijn zelfvertrouwen weer terug!”

Nieuwsgierig naar wat yoga voor jou kan betekenen? Lees hier meer over wat yoga eigenlijk is.

Leave a comment