Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waarom een ademcoach

Je hebt er vast al eens ergens iets over gehoord. Een ademcoach. Of ademcoaching. Het klinkt misschien wat vreemd, naar iemand toe gaan die je coacht om te ademenen? Ik adem toch al mijn hele leven, waarom zou ik daar een coach voor nodig hebben? Goeie vraag en ik zal proberen om je uit leggen wat redenen kunnen zijn om een ademcoach te bezoeken. En wat die ademcoach dan voor je kan betekenen.

Energiebron

Door bijvoorbeeld stress en spanningen vergeten we om goed te ademen. Terwijl je adem een energiebron is!!! Een goede ademstroom is heel belangrijk. De manier waarop je ademt is ook de manier waarop je leeft. “Eh… wat?” hoor ik je denken. Snap ik ook. Als je bijvoorbeeld langdurig hoog en snel ademt, om wat voor reden dan ook, dan zet je daarmee je lichaam continu in de vecht- of vluchtmodus. Je verbruikt daardoor veel energie en je hartslag gaat omhoog. Verder kan daardoor je spijsverteringsstelsel niet optimaal zijn werk doen en staan je zenuwstelsel en immuunsysteem onder druk. 

Klinkt best heftig allemaal en dat is het ook, zeker als je je bedenkt dat er genoeg mensen zijn die zich niet bewust zijn dat het juist de ademhaling is die daar een grote rol in speelt. 

Disfunctioneel ademenen

Langdurig op een “verkeerde” manier ademhalen, ook wel disfunctioneel ademen genoemd, is dus een belangrijke oorzaak voor verschillende lichamelijke klachten. Ik som hieronder een aantal veel voorkomende klachten op met daarbij direct goed nieuws: een ademcoach kan je helpen met verlichten van deze klachten!

 • Pijn in schouders en nek
 • Gejaagdheid 
 • Vaak zuchten, vaak gapen 
 • Snel vermoeid 
 • Hartkloppingen 
 • Slecht slapen
 • Prikkelbaarheid
 • Niet weten welken richting je op wil
 • Hyperventilatie
 • Burnout

Hoe ga ik als ademcoach te werk

Als eerste vind er een intakegesprek plaats en worden de wensen en behoeften bepaald. Ik vertel je uiteraard welke ademhalingstechnieken er zijn en waarom we kiezen voor een bepaalde techniek. Vervolgens ga je aan de slag met ademwerk. Ik zorg ervoor dat je je vertrouwd voelt in de omgeving waar we die ademhalingstechnieken in praktijk brengen. Dat kan in de studio, dat kan bij mij thuis en dat kan zelfs in overleg bij jou zelf thuis. Door ademwerk kun je de opgeslagen spanning in je lijf loslaten en zul je weer volop ontspanning ervaren. De aangeleerde technieken kun je vervolgens zelf toepassen in je dagelijkse leven. Ik garandeer je: je zult je weer beter, lichter en energieker gaan voelen! 

Pak je Adem!

Dus ja, pak je adem, DURF te ademen! Het werkt helend en bevrijdend. Benieuwd naar wat het mij heeft gebracht? Lees dan hier mijn verhaal. En wil je weten hoe ademcoaching op mijn pad is gekomen, daar kun je hier mijn verhaal lezen.

“Als je vrijer, ruimer en rustiger kunt ademen voel je je ook vrijer, ruimer en rustiger in je hele zijn” 

Nieuwsgierig naar wat ademcoaching voor jou kan betekenen? Neem contact met mij op!

1 Comment

 • Klarine
  Posted 27 september 2022 at 12:51

  Wat een mooie en duidelijke blog en wat geweldig dat je dit weer met zoveel passie aanpakt!

Leave a comment