Alles wat je wil weten over een ademcirkel

Pak controle Pak je adem Hoofddorp

Door de jaren heen maak je als mens van alles mee

Good times and bad times. Die trauma’s, groot en klein, spanningen of deukjes (zo kun je het ook noemen) houden we vast in ons lichaam als we het niet willen doorvoelen. Het gevolg daarvan is  dat je ademstroom niet optimaal loopt. Je gaat hoog of oppervlakkig ademen. Eventjes “verkeerd’ ademen is niet erg, maar bij een langere periode kunnen er allerlei klachten ontstaan. Zoals burnout, nek- en rugpijn, slecht slapen, het voelen van spanning en stress.

Door ademwerk te doen, waarmee je een hoge luchtroom in je lijf creëert, zul je weer vrijer gaan ademen en dat werkt ook weer door in heel je lijf en geest. Het is echt een “release” ademhaling.

Verbonden adem techniek

Bij een ademcirkel gaan we een hoge luchtroom creëren door de verbonden adem techniek in te zetten. 

Bij deze techniek verbind je je in -en uitademing aan elkaar. Het is een gecontroleerde actieve dynamische vorm van ademhalen en dus niet een techniek die je de hele dag door moet uitvoeren. Verbonden adem is proceswerk.

De sessie bestaat uit twee delen: een actief gedeelte, waarbij de verbonden adem wordt ingezet en een rust fase, waarbij je weer rustig gaat ademen en je zo ontspannen mogelijk blijft liggen. 

Tijdens de sessie kunnen er allerlei sensaties opkomen waaronder tintelingen, verkramping, licht in het hoofd, maar ook emoties kunnen loskomen. Mijn taak is om te zorgen dat jij je veilig voelt en ik help je bij het proces. Zo zul je me horen zeggen: ‘Voel wat je voelt‘ en ‘adem maar door’. Daarbij zal ik gebruik maken van drukpunten om je te helpen door de blokkades heen te ademen. Daardoor kunnen je energiebanen weer vrijer gaan stromen.

Wat een ademcirkel voor je kan betekenen? Het is opruimen, opladen en je komt bij jezelf. Vertrouw erop dat je lichaam je geeft wat je nodig hebt en de key is er open in staan. 

Bij een cirkel kan je je gesteund voelen, omdat je hoort dat iedereen bad times kent of heeft gekend. Het is een bijzondere vorm van samen zijn, waarbij je allemaal toch bezig bent met je eigen proces. 

Voor wie is de verbonden adem (nog) niet gewenst:

  • mensen met epilepsie
  • mensen met hartklachten
  • in geval van recent geplaatste stents
  • mensen met een hoge bloeddruk
  • in geval van zwangerschap
  • mensen met psychiatrische problemen
  • mensen die lijden aan longemfyseem

Verbonden adem

Gecontroleerde, actieve, dynamische vorm van ademhalen

Sessie in 2 delen

Een actief gedeelte en een rustfase

Sensaties

Zowel lichamelijke als emotionele sensaties

Wat ik doe

Creëren van een veilige omgeving, begeleiding en gebruik maken van drukpunten

Prijs

De prijs voor deelname aan een ademcirkel is €45,-

Duur

Een ademcirkel duurt ongeveer anderhalf á twee uur

Wat anderen vinden

5/5
“Wat een mooie ademcirkel. Ik had al ervaring met ademen. En. Gisteren op mijn matje kwam die ervaring weer helemaal terug. Wat een zegen. Die magie. Verbondenheid met mezelf en het universum. Zoveel liefde kon ik voelen. Zoveel vrijheid. Zoveel ballast die van me afgleed. Echt heel, heel bijzonder. Ik kom zeker weer en ik breng mijn vrienden mee.
Brecht, Haarlem
5/5
“Heb het heel erg fijn gehad en het was weer een hele mooie ervaring. Ik zat er goed in en heel diep. Toen ik thuis kwam herhaalde ik nog een paar keer wat je tegen me zei, 'vergeef jezelf'. Toen kwamen de tranen weer. Voel dat het er uit komt. Ik had echt het idee dat ik boven de mat zweefde. De rest van de dag heb ik heerlijk genoten van het mooie weer en de natuur.  Nogmaals dank jullie wel.”
Ilona, Hoofddorp
5/5
"Ik vond het een prettige en leuke ervaring. Na de sessie wist ik nog niet goed te verwoorden hoe ik mij nou precies voelde en eigenlijk nog steeds niet, in ieder geval wel ontspannen!  Nu ik terugkijk op de sessie voel ik me na zondag “happier”.
Jenny, Hoofddorp

Boek hier je plek in een ademcirkel!

Vul hieronder je gegevens in en reserveer je plaats! Meer informatie? Dat kan natuurlijk ook, laat het me weten door je gegevens hieronder achter te laten!