Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Koud water dippen Hoofddorp

Iedere zondag 11 uur

Iedere zondag ben je van harte welkom om aan te sluiten voor koud water dippen in de Toolenburgseplas in Hoofddorp. Om 11 uur verzamelen we bij het kinderstrandje (Strand Noord) en doen daar een dip.

Voordelen

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het regelmatig doen van koud water dippen (koudwatertraining). Ten eerste kan het helpen om het immuunsysteem te versterken, omdat het lichaam zich moet aanpassen aan de koude omgeving. Bovendien kan het ook helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en het metabolisme te verhogen, wat kan leiden tot een vermindering van het risico op hart- en vaatziekten.

Ervaar zelf!

Ervaar hoe bijzonder het is om je lichaam in een stress situatie te brengen en vervolgens met behulp van je ademhaling deze onder controle te krijgen. En kijk je nu het meest op tegen het feit dat je uit het koude water komt en zeiknat aan de kant jezelf aan moet kleden dan heb ik nieuws voor je, dat is eigenlijk het fijnste stuk van de dip. Wat je zult merken is een warme, tintelende deken die over je heen daalt. Heel bijzonder! Lees hier meer over de voordelen die een dip in het koude water kunnen brengen.

Dus waar wacht je nog op?! Sluit gezellig aan iedere zondag! Misschien een leuk idee om een te combineren met de yoga bootcamp 😉

Leave a comment