Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ademen voor je gezondheid

3 Pijlers

Hoe doe je nu ademen voor je gezondheid? Daarvoor zijn vele technieken die je zou kunnen toepassen. Bijvoorbeeld de bekende Wim Hof methode. Deze methode bestaat uit drie pijlers:

  • adem
  • kou
  • mindset

Voor deze post houd ik het bij de adem en de ademhalingstechniek die daarbij geschikt is.

Doorzetten

Afgelopen herfst 2021 ben ik begonnen met elke avond voor het slapen gaan deze ademhalingstechniek te ontdekken. Elke avond weer volgde ik de door Hof zelf ingesproken instructies op. Ik was erg gemotiveerd, omdat ik een paar maanden later een ademcoach opleiding ging starten.  Ik wilde alvast weten wat deze methode mij zou brengen. 

In het begin vond ik het best moeilijk om mezelf daar iedere avond voor op te laden. Ik voelde met regelmaat de weerstand van “wat een actief gedoe, ik wil slapen!”. Toch zette ik door.

Met de week ervaarde ik steeds meer rust in mijn geest en voelde ik me fitter in mijn lichaam. Als bonus viel ik daarna iedere avond in een diepe slaap. Ook bijzonder dat ik me voor het eerst sinds lange tijd weer dromen van die nacht ging herinneren. Daarbij merkte ik ook nog eens op dat mijn hardloop prestaties vooruit gingen. Bijzonder is dat wanneer ik hoofdpijn heb (wat zelden voorkomt gelukkig), de techniek maakt dat deze verdwijnt. 

Wat anderen vinden

Tijdens de ademcoach opleiding heb ik nog meer geleerd over deze techniek. Wat ik heel tof vind is dat ik de techniek al aan een aantal personen heb mogen aanleren. En het mooie is dat de ‘volhouders’, zij die het 2-3 weken blijven doen, dezelfde voordelen ervaren! Fitter, sterker en meer focus. En voor vele ‘Hoffers’ is die goede nachtrust eveneens een fijne bijwerking, of je deze nu overdag of voor het slapen gaan doet.

Niet iedereen vindt het overigens fijn om deze techniek in de avond te doen, want het kan ook zijn dat je je er juist energieker van gaat voelen. Velen doen het dan ook in de ochtend of in de middag. Het is persoonlijk welk moment van de dag bij je past.

Ademen voor je gezondheid dus!

Zou je meer in je kracht willen staan, je focus willen verhogen, meer innerlijke rust ervaren, meer ‘bewust zijn’ willen creëren, je burn out klachten of auto-immuunziekte willen verlichten of misschien wel je sportprestaties willen verbeteren? Dan kan deze techniek je misschien wel verder helpen. Wil je liever een techniek die je kunt gebruiken om te kalmeren, klik dan hier en lees wat Box Breathing voor je doet.

Wil jij meer weten over deze methode en voelen en  ervaren wat het voor jou kan betekenen? Bekijk dan eens mijn pagina op het internet of neem contact met mij op.

Neem contact op

Ja ik wil meer weten!

Leave a comment